Je kent Google Maps vast wel, daar heb je ook een street view funcitie waarmee je virtueel kunt rondkijken door straten over de hele wereld. Maar wist je ook dat er Google Business View is? Hiermee kunnen mensen virtueel een bezoekje brengen aan bedrijven, winkels, cafés of hotels. Het is net alsof ze je er echt binnen loopt, maar dan zit je gewoon lekker achter je laptop met een kop thee in je hand.  Zo kan je zien hoe een restaurant er écht uit ziet voordat je er naartoe gaat. Dan kan je van te voren al beslissen of dat restaurant wel echt zo leuk is zoals je op die perfecte foto’s ziet en of het restaurant het bezoeken wel echt waard is. Voor iemand met een eigen winkel of restaurant kan het dus een hele interessante marketing manier zijn!

De tour door het bedrijf wordt met dezelfde techniek gemaakt als Google Maps-street view, waarbij je door een straat kan lopen op een willekeurige plek in de wereld en kan rondkijken hoe de sfeer op die plek is. Alleen gebruiken ze voor Street view een camera op een auto en doe je het in een bedrijf gewoon met een camera op een statief.

Zo kun je dus door een pretpark lopen! Alleen is het nog niet mogelijk om ook virtueel de attracties in te gaan.

 

Wil je ook een kijkje nemen in een bedrijf? Neem dan een kijkje in het kantoor van CoolBlue, die heel goed laten zien dat je er ook iets geks mee kunt doen!

Weer wat geleerd vandaag! In volgende blogs leg ik uit wat de voordelen van 360 graden bedrijfsview zijn voor jouw bedrijf en wat de regels vanuit Google zijn.